Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Spolupráce Trikolory, Svobodných a Soukromníků.

Chtějí být alternativou, hájit svobodu, českou korunu i kapitalismus. Pak je otázka budou hájit kapitalismus, vědí co to je?? Pojďme se podívat na strany této spolupráce a ukázat si které jejích myšlenky nejsou kapitalistické....

https://www.volimtrikoloru.cz/files/novinky/priloha-218.pdf?rand=391Chtějí být alternativou, hájit svobodu, českou korunu i kapitalismus.
Hájit svobodu a kapitalismus je prospěšné pro lidi, jestli i českou korunu to bych neřekl. Souhlasil bych, kdyby zní udělali svobodnou měnu, kterou neovládají socialisté v ČNB (to chtějí svobodní). Udržovat českou korunu je jako udržovat komunismus, oboje je centrálně řízený tak aby se docílilo uměle stanovených cílů.
Pak je otázka budou hájit kapitalismus, vědí co to je??
Pojďme se podívat na strany této spolupráce a ukázat si které jejích myšlenky nejsou kapitalistické a pokud by pro ně hlasovali tak by nehájili kapitalismus.
Trikolora:
A) Braňme normální svět:
Musím je pochválit za tyhle úvodní myšlenky.
Stát má sloužit lidem, ne se je snažit vychovávat. Stát má zaručovat základní (negativní ) práva, tedy právo na život, na svobodu a na vlastnictví.
O tom psal zde:
https://petrborovec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767311(1) - Zruší povinnou předškolní docházku je dobrý, ale měli by chtít zrušit celou povinnou školní docházku. Kapitalisté by si byli vědomi, že je to udržování monopolu, který škodí lidem a hlavně dětem. Místo toho popisují, jak tomu rozumí lépe než lidé a děti, co je socialismus (řízení a snaha o lepší přerozdělování zdrojů).
(2) - Chtějí posílit tok finančních prostředků přímo jednotlivým klubů. Opět chtějí lépe přerozdělovat místo, aby nechali lidi určit, jestli tu chtějí jednotlivé kluby.
(3) - Chtějí důsledně chránit svobodu slova a projevu i za cenu trestněprávní represe vůči cenzorům. Plus podle toho co vím tak chtějí pozitivní právo na svobodu slova a ne negativní. Takže opět mají nějakou výjímku, kde nevěří lidem.
(4) - V sekci právo a spravedlnost chtějí aspoň zrušit jeden instituci, ale jinak nic co by zajímalo kapitalistu.
(5) - Ve zdravotnictví jen další socialistické řešení na vzniklé problémy, ale neřešení příčiny a to absence tržního mechanizmu.
(6) - U zdravotní pojištění doslova píšou: V oblasti zdravotního pojištění, budeme garantovat stávající model „zdravotní daně“ => Takže o problému vědí, ale nechtějí ho řešit.
Kapitalisté asi nebudou chtít plýtvat svým hlasem na stranu, co to nechce řešit!
(7) - Dotace se jím nelíbí, ale nemohu se zbavit pocitu, že jen některý. Co je problém, ten kdo hají kapitalismus je pro zrušení všech dotací protože úplně všechny jsou špatný.
(8) - Budou podporovat opatření, které povede k udržení: x,y,z. Něco jako dotace ale nebude se tomu tak říkat.
(9) - Jsou proti privatizaci lesů.
B) Bohatství vzniká z práce
(10) - Budou podporovat české firmy doma i v zahraničí. Možná věří trhu, ale jakmile dojde na vlast tak přestávají racionálně myslet. Podpora státu = pokřivování trhu.
(11) - Jejich priorita jsou starobní důchody. Opět špatně, potřeba důchodu je důsledek ne příčina.  Raději rušení regulací a zdanění Bitcoinu a příprava státu na zrušení inflace!  
(Těší téma) - Preferují nepřímé daně nad přímými, protože méně demotivují od práce a podnikání. Daň ze spotřeby snižuje spotřebu, takže stejně tak i snižuje výrobu. Demotivuje lidí si věci koupit a místo toho si to vyrobit sám nebo ukrást. Efekt bude stejný, jako u ostatních daní.  
(12) - Podpoří třetí dítě do rodiny a dotace rodinám. Chtějí to kvůli udržení důchodového systému, nebo kvůli zachování české rasy? Oba důvody jsou hloupé. Věřte lidem, ti to dokážou lépe. Budou mít děti, až inflace je přestane okrádat. Nevytvářejte a nepodporujte dotace jen ukazujete, že to nemyslíte vážně, s tím kapitalisme.
(13) - Vynucená soběstačnost, pro kterou jste hlasovali a stále jí chcete nám zničí přírodu a i zemědělství a průmysl na něj navázaný. Tohle je nepřijatelný!
C - České zájmy na prvním místě
(14) - Zabrání cenzuře názorů na Facebooku vytvořením státní cenzury, která je proti základním negativním právům a občan se jí nemůže bránit, takže je ještě horší než ta od FB.
(15) - Pokud zrušíte byrokracii a regulace které omezují výstavbu nových domů. Pak je zbytečné, nespravedlivé podporovat městské družstevní bydlení.
Václav Klaus ml je tak trochu jako Boruto ve stínu svého otce Naruta. Boruto by se konečně měl přestat snažit odlišit od otce a spíše se nažit naučit co nejvíce schopností od něho.
Václav Klaus když byl premiér, zkoušel svoje ministry ze znalostí ekonomických poznatků Friedricha Hayeka. Bylo by fain kdyby tyto znalosti měl i jeho syn. Pak by nehrozila ztráta kapitalistických voličů.     
Svobodní:
(1) - Úroky z dluhu netvoří jednu z největších výdajů, jak tvrdí. Jejich ústavní zákon o rozpočtové kázni, by ztěžoval vládám deficitní rozpočet, ale zároveň by byla vládnoucí strana lépe donucena malýma strany k nesmyslnému dotování a rozhazování.
(inspirace z ciziny) - obecní daň je zajímavá inovace která dobře funguje a má tržní princip.
(0% inflace) -Jediná strana která by chtěla inflaci snížit na 0%, co není úplně tržní, protože se stále centrálně určuje množství peněz v oběhu. Pokud by centrální banka nemohla určovat úroky v bankách tak by správně musela dávat peníze státu, ale pokud by na trhu bylo hodně peněz a začala by se tvořit deflace tak by také musela mít banka možnost státu peníze brát. Tato změna tedy není úplně ok, ale 0% je lepší než 2%.
=> To mě připomíná, že musím napsat pokračování Důsledků inflace měny, co jsem napsal. Nezmiňuji se o tom, co způsobuje uměle udržování úroků a o dalších důsledků na které jsem zapomněl.
(2) – Jestli to dobře chápu tak se jím nelíbí emisní povolenky na CO2. Povolenky nejsou špatný, řeší tím externalitu trhu. Akorát je špatný kam jsou peníze z těchto povolenek a že je minimální množství na který není potřeba povolenka. Kvalita ovzduší vždy bude ovlivňovaná i okolními státy, proto bude potřeba společná dohoda mezi státy. Přesun průmyslu do Číny má i kladné ekologické důsledky
Tato straně vcelku mohou kapitalisté věřit. Je otázkou, jestli uhlídá hlavně trikoloru, aby její vlastenectví neškodilo lidem. Taky bych se obával, že kvůli spojení s tak odlišnou stranou ztratí hlasy, těch co nechtějí riskovat podporu nekapitalistické Trikolory. Oddělit se už nedává smysl, jediná možnost, kterou vidím přinutit trikoloru se vzdělat v ekonomice a do voleb předělat program a hlasovat rozumněji.
Soukromníci:
Tato strana má jen 5 bodu v programu, který jsou důležité.
(1) - Jediný co se nebude líbit kapitalistům je bot 4. Spokojená rodina. Jsou pro podporu a dotování rodin co pokřivuje trh a narušuje rovnováhu s přírodou. Tradice a kultura se udrží, když bude dávat smysl lidem, pokud nebude dávat smysl je nelogické udržovat něco takového.
Spolupráce těchto stran je asi nejvíce kapitalistka (“pravicová“), vůči ostatním spojeným stranám, přesto se může stát, že kapitalisté nebudou riskovat a zahodí hlas nějaké straně, která se nemá šanci umístit. V co ještě doufám, že kvůli tomu nepřestanou hlasovat, pak by podpořili ještě více socialistické strany než je Trikolora.
O čem jsem psal zde:
https://petrborovec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764738 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Borovec | sobota 13.3.2021 16:12 | karma článku: 10,49 | přečteno: 618x
  • Další články autora

Petr Borovec

Přísaha a Motoristé, ekonomické důsledky programu.

Stručně hodnotím jejich 5 priorit do volební EU, které sami zveřejnili. Pro ty co hledají další argumenty.

6.5.2024 v 10:54 | Karma: 6,41 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Petr Borovec

SPD a Trikolora, ekonomické důsledky programu.

Stručně hodnotím jejich 15 priorit do volební EU, které sami zveřejnili. Pro ty co hledají další argumenty.

5.5.2024 v 13:21 | Karma: 12,34 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Petr Borovec

Hnutí ANO, ekonomické důsledky programu.

Stručně hodnotím jejich 5 priorit do volební EU, které sami zveřejnili. Pro ty co hledají další argumenty.

4.5.2024 v 10:42 | Karma: 8,25 | Přečteno: 495x | Diskuse| Politika

Petr Borovec

Stačilo, ekonomické důsledky programu.

Stručně hodnotím jejich volební priority, které sami zveřejnili. Koalice stran: KSČM, Spojených demokratů, Sdružení nezávislých.

3.5.2024 v 14:30 | Karma: 5,58 | Přečteno: 335x | Diskuse| Politika

Petr Borovec

Mourek, ekonomické důsledky programu.

Stručně hodnotím jejich volební priority, které sami zveřejnili. Jde jen o dobrý marketing, nebo to strana myslí vážně a nejde jí jen o peníze?

2.5.2024 v 19:54 | Karma: 5,30 | Přečteno: 172x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 108
  • Celková karma 8,46
  • Průměrná čtenost 402x
elektrikář, investor začátečník (7let), student "rakouské" ekonomiky ....

Seznam rubrik