Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

program KSČM

Hodnocení programu. Hledání jejich následků. Snažím se to hodnotit podle ekonomického pohledu a snažím se ukázat důsledky, které nejsou vidět.

Nezapomínejme, že socialismus nefungoval v reálu a úplně stejně nefunguje ani na papíře. Tedy přesněji nefungoval ani teoreticky. Byl vyvrácen dříve, než jsme ho aplikovali v reálném světě. To že jsou lidé, co to chtějí volit je jen připomínka, že bez vzdělání se lepší budoucnost buduje těžko.
A jak moc jsou stále socialističtí? A jsou stále nejvíce? Na to si je nejdříve musím analyzovat.
(Kdo najde všechny pravopisné chyby, tak dostane odměnu.)
Osobní hodnocení:
0x(0%) Extrémně prospěšná věc pro společnost lidí
1x(2,6%) Dobrá věc pro společnost lidí
6x(15,7%) Neutrální – dobrá myšlenka, ale kvůli neznalosti ekonomie nefunkční.
5x(13,1%) Planý slib nevýhodný pro společnost.
14x(36,8%) Protichůdné jednání proti svým vizím, nebo neprospěšné věci pro společnost lidí.
12x(31,5%) Extrémně neprospěšné věci pro společnost lidí.
Závěr: Jejich návrhy by způsobili velkou inflaci, museli by tedy přidat k tomu i zavedení znova přídělového systému, nebo centrálně pomocí zákona řídit ceny. Dále by zvětšovali státní monopol a velkým soukromím firmám by také pomohli od konkurence co zhorší služeby a produkty.
Kvůli rozšiřování věcí a služeb zdarma, inflaci, omezování konkurence by dále zhoršovali fungování trhu, aby pak lépe lidi přesvědčili, že trh nefunguje a je potřeba řídit centrálně.
Neboli postupná degradace zodpovědnosti společnosti.   
1)Právo na důstojný život. => jde zajistit jen, když druhého člověka donutíte silou, aby vám toto právo poskytl, pak ale on v tu dobu ztratil právo na důstojnost (svobodu).
Minimální mzda alespoň 20 000Kč => (15200Kč v roce 2021) To je navýšení minimálně o 31.5%. Toto navýšení by způsobilo zvýšení i ostatních výplat. Řetězově by to tedy vytvořilo inflaci 31%. Co už je slušné znehodnocení úspor. A jak dobře víme, že inflace více škodí chudým než bohatým. Tak by to nezpůsobilo nic dobrého.
Za poctivou práci poctivá mzda i důchod. => Že platy nejsou spravedlivé nám přijde, protože neznáme všechny okolnosti, který je ovlivňují. Nejde jen o kvalitu práce, ale taky o její užitek pro ostatní lidi. Bohužel soudruzi jsou tak namyšlení, že si myslí že to znají lépe než trh a to i když jím to minulosti dlouhodobě nešlo. Pak to způsobuje nedostatky a přebytky a čím pomaleji centrální řízení reaguje tím větší je plýtvání omezenými zdroji. (takže i ekologické plýtvání a i časem lidí) 
Za srovnatelnou práci stejná mzda pro může i ženy. => to dnes plus mínus platí. Bohužel se ale zapomíná, že lidé neodvádí stejnou práci. A není správné hodnotit jen práci, ale i ostatní věci okolo.
35 hodinový pracovní týden při zachování mzdy. => Za méně práce stejně peněz. Opět vytvoří znehodnocení peněz, tedy inflaci. Stejný důsledky jako u minimální mzdy.
Ochrana zdraví, rovný přístup pacientů k moderní léčbě bez ponižujících sbírek a spoluúčasti pacientů. => Svět je tvořen z omezených zdrojů a mi nemůžeme poskytnout všem moderní léčbu, která je drahá (vyžaduje hodně) vzácných zdrojů. Pak by lidé neumírali na to, že udělali málo pro společnost lidí, ale příčinu proč se na ně nedostalo, by se nedozvěděli.  Nejspíše protože, bylo něco ukradeno, nebo dáno příbuznému.
Novomanželské půjčky bez úvěru. => proč dávat omezený zdroje někomu jen protože se zamiloval? Jak to zajistí, že je dobře použije? I toto by vytvořilo inflaci, protože by se navýšilo množství peněz v oběhu.
Konec soukromích exekutorů. => Pak exekutoři ztratí motivaci to dělat dobře.
Zrušení pracovních agentur=> Kdyby lidem nepomáhali, proč by je dobrovolně využívali? 
Obecní družstevní byty dostupné pro každého. => víme, jak to dopadne. Budou ve špatném stavu, a bude se na ně čekat 3 roky. Jako v roce 1980-1990. Nakonec si je budou stavět lidi svépomocí i když jsou odborníky v jiném oboru.
https://www.youtube.com/watch?v=0UM0cb3mtfgKonec nezdaněného kšeftování s byty => Když je to nezdaněný tak je to dnes nelegální. Takže to je v šedém trhu, a ten ani za sebe větší totality nejde zrušit. Takže nemožný slib voličům. 
Zachování koruny.=> ano koruna je lepší než Euro. Euro by nás okrádalo a bohatství by šlo mezi bohaté lidi v Evropě, koruna nás taky okrádá, ale bohatství skončí u místních boháčů.
2)Podpora poctivé práce, vyšší zdanění bohatých:
Výrazné zdanění nadnárodních firem. =>To pak bude hrozit zhoršení kvality nebo zdražení služeb od nadnárodních firem. Nebo v extrému přestanou nám tuto službu poskytovat. A my budeme muset začít tuto službu dělat sami, i když jí neumíme tak dobře a za tak lacino. Sami se tedy připravíme o možnost využívat levných a lepších služeb.
Zdanění komerčních internetových gigantů => to stejný jako výše.
Konec vyvádění zisků vytvořeného v čr. => Pokud nezaplatíme za poskytnutí prostředků, které nemáme, pak nám oni nebudou je poskytovat. A taky jím bude chybět zisk od nás a nebudou mít tedy peníze na to si koupit naše produkty a zaplatit nám. Přijdou o plat jak oni tak my. A když si mezi sebou nebudeme pomáhat a odměňovat, nebudeme mít motivaci udržovat mír mezi námi.
Miliardářská daň. => Braní peněz těm co je umí udržet a správně investovat je. Je jako brát zkušenému pilotovy letadlo a dávat ho těm co pravidelně havarují nebo nevzlétnou.
Zvýšení daňových úlev pro rodiny s dětmi. => ano velice populární zvýhodňování vybrané skupiny lidí. Toto najdete u všech socialistických stran. Ty co nejvíce využívají státní služby by měli platit nejméně, a těm co nevyužívají státní služby protože si platí ty lepší tak chtějí zdanit aby platili nejvíce za služby co nevyužívají. Zlodějova spravedlnost.
Zavedeme bankovní a digitální daně. => zvyšování zdanění utlumuje růst bohatství lidí. A způsobuje špatné rozdělování vzácných zdrojů. Zvyšuje nezaměstnanost, méně lidí bude pracovat, protože práce je riskantní za to zdanění je jisté.
Posílení vlivu státu. => zvýšení počet špatně motivovaných rozhodnutí a korupce.
3) podmínky pro život v bezpečí a míru:
Vystoupení České republiky z paktu NATO + referendum o pokračujícím členství ČR v EU. => Autoritáři neradi poslouchají jinou autoritu. Je dobře odejit z EU, protože vykazuje známky komunismu. A oni by rádi vytvořili lepší komunismus. Už třetí. Za to ostatní socialisti by radši vylepšili tu současnou vládu komunistů. To může pomoci zmást voliče, a dát tak hlasy ostatním socialistům a tím pomoci budovat socialismu. A odradit pravicovější voliče volit pravicovější strany, protože chtějí to co komunisti a komunisti jsou přece špatní, ale už nevědí proč.  
Obnova všestranných vztahů s Ruskem a Čínou. => Obchod s nimi není špatný dokonce pro nás výhodný. Bohužel obnova vztahů asi nebude obchod, ale posílaní darů a úplatků, co už výhodné není.
Konec informační cenzury internetů. => Cenzura FB a dalších soukromých firem nevadí, oni si tím poškozují pověst a podporují přechod ke konkurenci, pokud cenzuruje stát nebo stát to vyžaduje po těchto společností. Pak je to špatný. Protože pokud budou cenzurovat špatně, nemůže se tomu zákazník bránit odchodem ke konkurenci. Každý z nás přirozeně cenzuruje, je to přirozený a správný! 
Obrana systému civilní ochrany obyvatel.=> neefektivní a drahé na vzácné zdroje.
Stop ilegální migraci. => těžko, dokud tu bude socialistický program bude to neproduktivní lidi lákat tento systém využívat.
Stažení všech příslušníků AČR z vojenských misí. => ano komunisti nikdy neválčí proti ostatním, ale proti svým lidem. Okolní státy zabírají jen když jsou slabé a země je už vyčerpaná ze socialismu.
4)Péče o děti a jejich vzdělání.
„děti mají právo na šťastné dětství“
Tak při tomto jsem si nemohl nevzpomenout na:
https://www.youtube.com/watch?v=P5gVhaum2s0&list=LL&index=300&t=178sPřísný postih všech forem agrese vůči dětem.
Obědy v MŠ a na prvním stupni ZŠ zdarma. => Neexistuje jídlo zdarma! Jen vytvoří jídlo u kterého neuvidíme cenu. Proč by to někdo dělal, pokud nás nechce okrást?
Digitalizace školství.
Kvalita a dostupnost vzdělávání kulturních a sportovních aktivit pro všechny děti.
Učebnice a školní pomůcky zdarma.
Internet zdarma pro školy a rodiny s dětmi. => Dotování a uplácení vybrané skupiny lidí na úkor ostatních. Státní koblihy.
Kyberšikana jako trestný čin. => A není? Nejhorší je školní šikana, protože stát vás tam nutí chodit a tak dítě nemá možnost jednoduše vyhnout šikaně.
Jízdné pro žáky základních a středních škol zdarma. => Na úkor ostatních skupin lidí. Státní koblihy. Neexistuje jízdné zdarma.
5) Příroda zdravější, životní prostředí čistější
Vrácení správy vodních zdrojů do rukou krajů a obcí.=> tak důležitý vzácný zdroj bychom neměli dávat firmě která neplatí za své chyby a není motivovaná trhem to dělat kvalitně a lacině.
Konec šuntů v obchodech => Máme tu méně kvalitní výrobky, protože Češi stále preferují levnější produkt než kvalitnější. Takže i když hodně lidí nadává na kvalitu, většina jsou jen pokrytci, co jen nadávají, ale nic pro najití lepšího produktu neudělají a nedají za kvalitu více peněz (svého času). Ale ti co chtějí stále mohou.
Šuntace je taky jedna z vedlejších důsledku inflace a ta je socialistická. Takže samotným socialistům se nelíbí vedlejší důsledky jejích činnosti, ale kvůli nedostatku znalostí to nevidí.
Dostavba jaderných elektráren za podmínky řádného tendru bez záměrného strašení bezpečnostními hrozbami. => souhlas, jen nikdo neví, jestli jsou ty hrozby reálné nebo ne. Stát jako většinový majitel, ale má právo z jakýkoli důvodů, odmítat službu od nesympatických obchodníků. 
Zpřísnění norem kvality potravin. => na úkor těch co jim to stačí a chtějí. Zhoršuje to možnost konkurovat velkým firmám. Zhorší se trvanlivost potravin, tím pádem se bude muset častěji dovážet co je ekologicky a ekonomicky více náročné. (samozřejmě ne vždy to tak je)
Směřování k soběstačnosti v potravinách. => pokud jsme v tom dobrý přirozeně budeme soběstační. Pokud v tom dobrý nejsme. Pak je pro nás nevýhodné o to usilovat silou.
Podpora organického obhospodařování půdy. => Dotace na úkor ostatních, pokřivování trhu. Zbavování zodpovědnosti majitelů.
Zastavení záboru zemědělské půdy. => Tak když budete podporovat rodiny, pak bude více lidí a ty budou potřebovat více zabrané půdy. Lidé rozhodnou nejlépe co tam má být, není to rozhodování jen mezi dvěma možnosti.
(pod plánem 2021 je toto:
Volební priority KSČM pro rok 2020.
Napsaný (aktualizovaný) 29.6.2021. J Stále mění historii podle toho, jak se hodí. ) 
zdroj:
https://www.kscm.cz/cs/nase-strana/programOdměna pro ty co správně spočítali všechny pravopisné chyby.
https://www.youtube.com/watch?v=AexESEuJXCg 

Autor: Petr Borovec | pondělí 5.7.2021 8:00 | karma článku: 11,97 | přečteno: 337x
  • Další články autora

Petr Borovec

Státní účtenka za rok 2023.

Stát zapomněl poslat všem svým zákazníkům účtenku za ty služby, co nám poskytl. Přeci zákazník by měl vědět, za co platí.

12.4.2024 v 17:16 | Karma: 14,75 | Přečteno: 457x | Diskuse| Politika

Petr Borovec

Kartel, kdy je neudržitelný a kdy ano.

Proč se kartely rozpadají samy bez zákazu? Co vše je kartel? Kdy je kartel udržitelný a proč? Krátce o největším kartelu který svojí moc využil na maximum.

23.3.2024 v 15:29 | Karma: 6,35 | Přečteno: 213x | Diskuse| Politika

Petr Borovec

Politika, co je vidět a co není vidět.

Vysvětlení proč se děje v politice to co se děje. Proč je v dnešní době socialismus a právo určováno centralisticky?

9.3.2024 v 14:01 | Karma: 8,45 | Přečteno: 398x | Diskuse| Politika

Petr Borovec

Přirozená neefektivita cenových signálů.

V čem jsou řízené peníze lepší než peníze neřízené s omezeným množstvím mincí? Jaký je problém 2% cílené inflace?

4.2.2024 v 14:40 | Karma: 7,27 | Přečteno: 272x | Diskuse| Ekonomika

Petr Borovec

Jak by vypadal život bez fosilné energie?

Článek ukazuje, jak s technologiemi z roku 2023 lze žít v souladu s přírodou. Článek poukazuje na velké problémy, které nečekaně řeší jiné velké problémy. Ukázka ekonomické ekologie. Nemá nic společného s Green Deal od EU.

24.11.2023 v 11:42 | Karma: 7,34 | Přečteno: 405x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 9,21
  • Průměrná čtenost 421x
elektrikář, investor začátečník (7let), student "rakouské" ekonomiky ....

Seznam rubrik