Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J76a70n 27R48á67ž

27. 2. 2021 14:42

Nevím o žádné pokojné demonstraci, tím nemyslím prosincové v roce 89, které by něco změnily.

Ale tehdy se systém sesypal spíše ztrátou schopnosti jakkoliv aktivně reagovat. .

Aby protesty lidí proti politice vlády měly za následek její změnu, musí se během nich objevit prvek brutálního násilí a vláda ztratila sílu na adekvátní odpověď Viz "Majdan".

Za druhé : Dokud jsou s vládou solidární represivní složky, nemůže být žádná, byť sebevíce početná demonstrace úspěšná. Viz Bělorusko

PS. "Milionové demonstrace", byť dost početně obsazené, které sloužily primárně k ventilaci frustrací účastníků a pro vykecávání se narcistů na pódiu, bez přesně definovaných cílů, působily na většinu občanů spíše komicky. Tudy cesta ke změně nevede.

Nicméně soudím, že Babiš s celou svou vládou by už měl jít do kopru (parafráze prohlášení známého římského politika)

0 0
možnosti
LT

Správná odpověď kdo z těch tří zemře: záleží na individuálních hodnotách člověka s mečem. To co bude chtít nejvíce, to udělá.

Zdroj: https://petrborovec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766433

Odpověď na otázku je naopak velmi jednoduchá. Je to žoldnéř, neboli tomu, kdo zaplatí nejvíce splní přání a bude sloužit (do té doby, než zaměstnavatele někdo přeplatí). Ergo, král mu dává pouze rozkaz, kněz to samé, ale nic nenabízí. Musím pokračovat?

1 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, protože opravdu záleží na preferencích toho žoldnéře, které nikdo nemůže znát.

1 0
možnosti
Foto

PS: Bod 2. ve Vašem článku je politováníhodná demagogie. Měl byste si ujasnit rozdíl mezi názorem a fakty. Tvrdit, že demonstrující člověk někomu vnucuje svůj názor, je tvrzení pravdivé jen v případech, když je pravdivé.:-) Nedemonstruje se jen pro přímé zveřejnění nějakého názoru, ale také proto, že jsou ignorována nějaká závažná fakta.

1 0
možnosti
Foto

Pokud nejde člověk demonstrovat poklidně je to bot 2. A tím je myšleno že už nějak omezuje ostatní. Demonstruje před budovou, nebo na ulici a brání stupu a využívání ostatním. Je to taky ta situace kdy dojde na ničení a rvačky....

Je jedno za jakým účelem, rozděluji to podle způsobu provedení.

0 0
možnosti
Foto

Vaše zamyšlení má vážné nedostatky. Demonstrace se nekonají jen proto, že vrchnost pracuje dobře pro ty, kteří si ji zvolil ( zatímco ostatní vyjadřují nespokojenost). Proto může být pasivní čekání do voleb přesně tou jalovou reakcí, kterou si přejí ti, kdo nekonají, k čemu se zavázali a za co by si mohli zasloužit plat. Také se dá demonstrovat proto, že vrchnost porušuje nějaká práva některých občanů. Na legitimně takových demonstrací nic nemění ani to, že velká většina zůstává lhostejná nebo se cítí dokonce vyrušována v situaci, kdy práva této většiny zatím nebyla dotčena.

3 1
možnosti
Foto

Abych byl objektivní a můj názor byl takzvaně vyvážený:

Použil jsem slovo vrchnost, ale nedá se předem vyloučit, že část vrchnosti bude demonstrovat proti jiné části vrchnosti. Ministerstvo vnitra nakoupí za 103 milionů korun nová vodní děla. Neměli bychom policii podjatě hodnotit jako zbabělé sluhy. Někdy se ve světě stává, že se policie postaví na stranu nespokojených občanů. Proč by nemohli i zákonodárci a členové vlády za určitých okolností dostat sprchu?:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS