Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Na rozdíl od většiny lidí v šedivém průměru, existují jedinci s výraznými schopnostmi v jednom směru, nebo i v několika směrech.

Pokud mohu soudit, máte vysoký cit pro čísla, vyhledání, analýzu a interpretaci. Navíc interpretaci srozumitelnou i ostatním, to mnoho "cifršpiónů" (myšleno v dobrém) neumí. Pak se ale toho držte a neodchylujte se do hodnocení politiky tam je potřeba zejména jistá až drzá empatie, cit pro obecnou morálku a přehled vztahů současných a minulých (empatií a antipatií).

Čísla vás vedou k tomu tuhle Babišovu vládu vesměs pohanět, což je v pořádku. Jenže tam kde je nutné pochopit souvislosti, empaticky porovnat argumenty podporovatelů a odpůrců nějaké strategie jaksi selháváte, nebo minimálně docházíte k divným závěrům. Třeba hned ta bytová výstavba pro sociálně chudé, podle mě to splněno nebylo, vydané prostředky nejsou použity k danému účelu, navíc se nejedná o dar (dotaci pro někoho), ale investici do nájemního bydlení. Když dostanete bezdomovce trvale z ulice do bytu a do práce, tak i nájem s výnosem 0 Kč je pořád ohromný zisk.

Elektronický recept, vesměs výborná myšlenka, ale to provedení, nezvládnutá propagace a proškolení, bez návaznosti na digitalizaci státní správy a zase neprověřený systém v ostrém provozu kolaboval. Obecně v digitalizaci je nutné udělat páteř státní správy, to jsou sociální údaje o jednotlivci, jedna karta občana (aplikace občana, čip občana, kód občana, na názvu nesejde), na které je vše. Na to je možné navázat s ostatními aplikacemi, nebo naopak striktně se od nich oddělit, pokud je to třeba. Domluvit se na průchodné legislativě bude vyžadovat hodně empatie a citu pro obecnou morálku, čísla budou až potom. Vlastnictví veškeré, dotace, vzdělání, zdravotní stav, povolení a zákazy, vše by mohlo být na kartě s tím, že osobně si můžete zveřejnění zablokovat, nebo povolit jen pro někoho, nedobrovolné zveřejnění vám může nařídit pouze soud a za zneužití dat drastické tresty.

1 1
možnosti
JK

Všechno se nedá měřit čísly, vyspělý národ se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o potřebné. Národ asociálních sobců, typu Babiš, se mezi vyspělejší nedostane ani náhodou. Krásná ukázka úpadku, kde to vede sebestředný kruťas, je Rusko.

0 1
možnosti
Foto

Za první nesplněný závazek Babišovy vlády je možné brát to, že bude každých šest měsíců veřejnosti předkládat přesný soupis toho, jaké body svého programového prohlášení již stihla plnit.Naposledy to udělala počátkem července 2019. Tehdy jí statisticky vyšlo, že „dosud splnila 184 z 653 úkolů, které vyplývají z jejího programového prohlášení“, tedy nějakých 28 %. Hrálo se ale na efekt a šlo o prostý součet „má dáti – dal“, ne o obtížnost, závažnost a důležitost přijatých opatření či zákonů.Klíčovým slibem vlády je, tedy na počátku byl, vyrovnaný státní rozpočet. Pro letošek však vláda schválila deficit ve výši 500 miliard. Bez ohledu na Covid je dobré připomenout, že deficitní rozpočty vláda předkládala i v časech hojnosti – inu úplatky vybraným voličským skupinám něco stojí.Dosud to byl Kalousek se sekyrou z doby ekonomické krize 2009 ve výši 192 miliard. Teď je to Alena Schillerová s deficitem dvaapůlkrát vyšším dobách hojnosti.

1 1
možnosti
AN

A89l86e66š 45N45o60v69á15k

19. 5. 2021 12:53

vláda zaslouží velkou pochvalu za vyčištění ruské ambasády od agentů...

0 1
možnosti
JK

Říká Hamáček, ve skutečnosti se o vyčištění od agentů, nebo rozmetání sítě nedá vůbec mluvit.

0 1
možnosti
PB

P46e51t28r 84B46u29r31i83a37n

19. 5. 2021 10:43

Splněno: Nebudeme zvyšovat daňovou zátěž. To je správná věc. (druhá). V tomto byla vláda úspěšná ne jen, že nezvýšila, ale dokonce snížila.

Zdroj: https://petrborovec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=770902

NESPLNĚNO! Babiš zvýšil spotřební daně. A to dost razantně.

2 1
možnosti
PN

P69e11t21r 31N21e10d25v26ě54d

19. 5. 2021 10:53

Našel jsem tabák, tvrdý alkohol hazard...co ještě ovlivnilo naše peněženky?

1 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 9,20
  • Průměrná čtenost 417x
elektrikář, investor začátečník (7let), student "rakouské" ekonomiky ....

Seznam rubrik