Diskuse

program ČSSD

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každému, co se orientuje v ekonomii podle rakouské školy, musí při čtení politického programu ČSSD, naskakovat kopřivka.

Dík za práci, kterou tomu věnujete. R^

4 0
možnosti

J70a63n 23R68á53ž

8. 7. 2021 17:56

Z programu ČSSD musí naskakovat kopřivka i méně vzdělanému čtenáři

2 0
možnosti

Rv Proč mi Vaše dlouhé blogy připomínají desinformační maily? Čím se navzájem podobají? :-)

0 2
možnosti
Foto

Asi proto, že jim nerozumíte.

3 1
možnosti

J72a86n 57R94á88ž

8. 7. 2021 12:18

Programy politických stran jsou něco podobného jako vábničky v rukou lovců. Jejich úkolem u lovců je nahnat zvířata pře hlavně jejich pušek a u politických stran je jejich účelem nahnat voliče k hlasům pro ně.

Žádná strana nemá v úmyslu program dodržet a proto jsou vždy jen snůškou nereálných slibů. Takto je nutno chápat a brát vážně předvolební sliby může jen zcela naivní volič.

0 1
možnosti

ČSSD se aspoň zčásti inspiruje ve standard. postupech jejích západoevropských či skandináv. kolegů, horší jsou politic. subjekty, které setrvávají jen na amatérismu, bez využívání zkušeností úspěšnějších, právně vyspělejších zemí. Ani levice, ani pravice se nevyhnou transformaci či restrukturalizaci v byznysu i ve veřejných službách. Např. Švýcarsko pochopilo, že je v některých profesích výhodnější pracovat doma i po pandemii, resp. s flexibilním střídáním domova a pracoviště. Dánsko je úspěšné mj. v harmonizaci profesního a rodin. života (v dohodě se zaměstnavateli). Důchody aj. je třeba svěřit veřejnopráv. instituci s kontrolou státu, ale i pojištěnců a zaměstnavatelů. Zdravotnictví je nutné regulovat, jako to dělá mj. SRN, Rakousko či Švýcarsko. Norsko i Švédsko už loni na jaře pochopily, že je třeba přelít část pracovní síly do jiných sfér, než kde byly před pandemií. České OSVČ musejí platit odvody v obdobné výši jako zaměstnanci. Leccos lze zlepšit i bez finanč. zátěže, např. zajistit účinnější dohled nad právy obyvatel sociál. ústavů a zdravot. pojišťovny více přiblížit pojištěncům. Opět jde o standard. postupy, např. v Německu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 9,13
  • Průměrná čtenost 417x
elektrikář, investor začátečník (7let), student "rakouské" ekonomiky ....

Seznam rubrik