Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Co se týče snižování daní, je podstatné říci jaké a komu.

Vzpomene si ještě někdo, že v devadesátých letech činila daň v nejvyšší skupině 47%(dnes 15%)?

A u firem 55% (dnes 19%).

Snížení daní nejbohatším (vč. zastropování odvozených plateb) a firmám bylo tedy velmi razantní.

Stejně jako zvýšení sazeb DPH, což je degresivní daň, která nejvíce postihuje ty nejchudší.

Pořád je vám to málo?

0 0
možnosti
Foto

Ano, pořád je to málo, protože celková daňová zátěž je, u produkčních oborů, daleko vyšší.

0 0
možnosti
AK

Kdyby byla forma vlastnictví zárukou prosperity firmy, tak by stále ještě prosperovaly firmy jako Enron, Lehman Brothers a řada dalších na celém světě i u nás.

Státní vlastnictví má pro spotřebitele nezanedbatelnou výhodu - nemusí vlastníku tvořit zisk, takže spotřebitel může platit lépe zaplatitelnou cenu.

Za kubík vody platíme Veolii letos v Praze už 127x víc než v roce 1990.

při stamiliónových ziscích uvedené firmy.

Když občané Berlína formou petice donutili město, aby si od Veolie odkoupili hospodaření s vodou zpět, klesla cena vody obratem o 15%.

1 0
možnosti
JL

Pane Petre Borovce. Narazite na zakladni strukturu statu. Je-li stat veden konzervativnimi obcany, dan z prijmu vydelecneho cloveka pokryva ve state jen to, co nemuze jeden obcan obsahnout pro usmerneni sveho zivota (nebo take rodiny). Jsou to strucne, ochrana statu a tim take obcanu, organizace vedeni statu (presne podle delby MOCI), zakladni komunikacni struktura, kontrola a pronajimani nerostneho bohatstvi a hlavne, financni struktura.

Zacne-li stat se zajimat o vice socialnich vecech, nastane potreba financnich prostredku na pokryti techto vydaju. Tedy podle matematiky, vice socialnich vydaju, vice financnich prostredku.

Nedostatecna ochrana vybranych financnich prostredku vykazuje dalsi nechtene vydaje. Zde muzeme pocitat dluhove zavazky, zlodejna obcanu ve vedeni statu a take extra vydaje na statni zakazky pres mnoho nastavenych rukou. Urcite muzete pridat dalsi uniky.

Konzervativni stranu nezname, tedy ten prvni odstavec neplati. Volic musi byt pripraven na mnoho varianci, protoze stat miluje byt v popredi socialnich vydaju. To privadi volice a tim dostavaji clenove techto stran vice moci nad obcany teto zeme. Pro se take do politiky dali. Proto je jedno koho obcane zvoli. Tyden po volbe to bude stejne jako den pred volbou. V nasi republice je to dane.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 9,21
  • Průměrná čtenost 421x
elektrikář, investor začátečník (7let), student "rakouské" ekonomiky ....

Seznam rubrik