Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Slovo kapitalismus se do evropských jazyků dostalo prostřednictvím francouského utopistického filosofa Sainta Simona v 19 století. Marx si je vybral k označené institucionalizovaného soukromého vlastnictví výrobních prostředků a tržního hospodářství. Kapitalismus použil z důvodu, aby jej mohl postavit proti otrokářství, feudalismu. Kapitalismusse užívá k popisu každé ekonomiky založené na soukromém vlastnictví a volném obchodu. Jak tedy soukromé vlastnictví a volný obchod může anarcho. Jaký je v tom rozdíl????

0 1
možnosti
Foto

Je třeba být realista. Většina lidí není schopna pochopit svět založený na dobrovolnosti, což je konečné stádium anarchokapitalismu. Proto je třeba usilovat o možnost konkurovat státním službám a institucím. To znamená zrušení státního monopolu na tyto služby a instituce. Jenže to znamená přesvědčit politiky aby zrušily zákazy a regulace podnikání, tedy zapojení se do politického dění, což je mnohým anarchokapitalistům, včetně mě, odporné.

0 1
možnosti

Tak nějak jsem zmaten, co se vlastně snažíte říct. Jako příklad (jeden z vícero) zmatečnosti vyzobávám slovo neiracionální. Co to znamená? Může být racionální, nebo iracionální (=neracionální). Vy jste však napsal neneracionální. Hm...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS