Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já být vámi tak si zjistím, co je socialistický stát a čím se vyznačuje. Nejít volbám a pak se divit, že je u moci Hitler je také dobrá volba, že. Být vámi raději se věnuji řemeslu.

1 1
možnosti
Foto

Jít k volbám a díky neznalosti si zvolit Hitlera a pak se divit je také dobrá volba, že?

Hitler bral vlastníkům právo nakládat se svým majetkem jak by chtěli, co je okrádání. Takže lze na obranu jít volit podle rizika který jsem popisoval.

Buďte pozornější ve čtení a bude vaše kritika lepší.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Jedna východní moudrost říká: Když nemáš, co bys řekl, mlč. O volbách se to dá také říci: Když si nemůžeš vybrat, nevol.

Politici se často podbízejí slovy o tom, že voliči nejsou hloupí. Populisté však spoléhají právě na to, že si ty méně bystré snadno získají.

1 0
možnosti
Foto

Ti, co nevolí, pak mohou neúspěch svalit na ty, co zvolili. Já nic, já ho nevolil! To vy jste ho zvolili! ;-D

2 0
možnosti
AL

Článek není špatný, ale já bych dal Ctrl+c a do wordu Ctrl+v. Opravilo by to hrubky a pak bych to dal sem a už do toho nezasahoval.

1 0
možnosti
Foto

Právo volit by měli mít jen ti, co do daného systému přispívají, nově tvořenou produkcí.

Volit by nesměli ti, kteří jsou z těchto vybraných peněz placeni. To znamená i státní zaměstnanci a politici.

1 1
možnosti
Foto

Díky za komentář. Je dobrý, tak ho hodím i do článku. R^

Můj názor na to je:

Problém tohoto systému by byl byrokraticky a korupční. Dotace a jiná podpora od státu by se musela rozpočítat ve firmě na majitele podle podílu, který vlastní ve firmě.

Co se týká myšlenky, že ten kdo čerpá od společnosti pomoc není dobrý příklad úspěšného člověka a neměl by rozhodovat, kam společnost bude kráčet, protože jeho vlastní rozhodnutí nedopadli úspěšně. Pravděpodobně by pomohlo se zbavit hlasů těch co konzistentně špatně rozhodují, ale na druhou stranu přijdeme o ty co měli smůlu kvůli nehodě za kterou nemohli.

Společnost by měla tendenci udělat v tomto pravidle výjimky, který by se mohly nezdravě rozšiřovat jako dotace.

V součtu by takové společenské pravidlo mělo kladný dopad. Motivoval by lidi být zodpovědný a prospěšnými pro společnost.

Kritika by jistě přišla i s tím že to dělá z chudých otroky, kteří nemají práva. K tomu je důležité dodat, že to stejně tak chrání úspěšné, aby se nestali otroky chudých, který jím berou jejich úspěch. Co je zpomaluje a toto zpomalení demotivuje a způsobuje setrvání v chudobě.

Chudým to zároveň dává možnost v nouzi na chvíli prodat svoje rozhodovací právo a čerpat pomoc, nebo podporu které si cení více, jinak by se toho dobrovolně nezřekli. V

0 0
možnosti
JK

Kdyby si všichni voliči vyslechli vaše rady, tak máme rekordní nízkou účast. Ale nejsem příznivec nějakého nucení jít volit. Ano, společnost vás k volnám strašně moc nutí, ale když jim řeknete koho budete volit a oni vám řeknou, že jste si vybral špatnou stranu.....tak vám raději poradit, abyste nešel volit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 9,21
  • Průměrná čtenost 421x
elektrikář, investor začátečník (7let), student "rakouské" ekonomiky ....

Seznam rubrik